Këshilla për Menaxhimin e kohës

Menaxhimi efektiv i kohës

Tradicionalisht, shumica e njerëzve e gjejnë normën në edukim për të përfshirë leksionet në klasa fizike. Ndërveprimi mësues-nxënës perceptohet si vetëm fizik. Me risitë, mësimi virtual është prezantuar me shkallë të ndryshme suksesi. Megjithatë, shumë studentë dhe studentë të mundshëm e shohin mësimin virtual si të vështirë ashtu edhe të pamjaftueshëm. Për këtë grup, kombinimi i jetës studentore me punën dhe angazhimet e tjera nuk është diçka e vogël. Vetë-motivimi dhe menaxhimi i shpërqendrimeve përfaqësojnë sfida të rëndësishme për studentin në distancë. Përsëri, kjo është kryesisht për shkak të pritshmërive tradicionale që mësimi duhet të kufizohet në katër muret e një klase fizike.

Motivimi dhe puna në grupe

Si student për herë të parë të mësimit në distancë, përvoja ime e deritanishme dhe nga një intervistë jozyrtare me një mik (gjithashtu në një program mësimi në distancë) ka qenë informuese. Me fleksibilitetin që kemi, studimi mund të jetë i vetëdijshëm dhe aftësia për të bashkëvepruar me shokët e klasës nga pjesë të ndryshme të botës, pa pasur nevojë të përballoni kostot e udhëtimit ose aftësitë e punës, e bëjnë atë më interesant dhe ndriçues. Megjithatë, çelësi është “motivimi”. Disa studentë mbështeten financiarisht nga punëdhënësit dhe familja, por ajo që të gjithë studentët e mësimit në distancë duhet të kenë të përbashkët është një pasion për lëndën e tyre dhe një përkushtim për të vetë-studuar.

Bashkëpunimi në Ide

Ndërsa rrethanat dhe situatat ndryshojnë, është e rëndësishme të përfitoni nga përfitimet që sjell të mësuarit përtej kufijve, siç është rritja e rrjeteve, bashkëpunimi dhe shkëmbimi i ideve, duke inicuar kështu një ekspozim ndaj perspektivave novatore dhe unike. Përvoja ime e mësimit në distancë ka qenë emocionuese dhe ndriçuese. Kam njohur njerëz nga vende dhe kontinente të ndryshme, jam identifikuar me ta (pavarësisht dallimeve kulturore) për sa i përket motiveve për t’u regjistruar, kam bashkëpunuar për idetë e diskutuara dhe kam krijuar miqësi që tejkalojnë mjedisin virtual.

Qëndroni të fokusuar dhe gjurmoni progresin

Pirja e dy litrave ujë në ditë dhe mbajtja e një orari të gjumit ka përmirësuar në mënyrë drastike fokusin dhe aftësinë time për t’u përqendruar, por më shumë duke pasur një plan të caktuar tashmë, nuk i hap më librat dhe nuk humbas kohë të çmuar duke menduar se çfarë të bëj apo ku të përqëndrohet. Unë mund të shikoj grafikun tim dhe të shoh saktësisht se çfarë duhet të bëj dhe të filloj menjëherë.

Pas gjithë punës së vështirë, është shumë shpërblyese të kryqëzoni temat në kalendarin tuaj për të treguar se sa larg keni arritur. Kjo mund t’ju ndihmojë t’ju mbani në rrugën e duhur dhe të qëndroni të motivuar dhe t’ju japë shanset më të mira për sukses.

Disa nga miqtë e tanë po studiojnë gjithashtu, jo në të njëjtin universitet apo edhe në të njëjtin kurs, por të kem miq të tjerë me të cilët mund të ‘studoj shok’ ose të regjistrohem, na mban të gjithëve të vendosur dhe në rrugën e duhur. Planifikimi në kohën e plotësimit mund të japë pushimin e nevojshëm pa panik. Kjo i mban qëllimet tuaja realiste dhe të menaxhueshme.

Konferenca Kombëtare “Guida Studentore e Punësimit”

Unioni i Këshillave Studentorë me ndihmën dhe kontributin e secilit prej jush, kthyeu buzëqeshjen tek disa fëmijë për festat e fundvitit 🎄🎁🎄🎁

Me nismën
#eja&ti #gëzo1fëmijë 🎁🎄
shumë të rinj dhe qytetarë kontribuan me ushqime, veshje, lodra, ose të mira të tjera materiale ne vend grumbullimin e ndihmave tek 📌Stadiumi Dinamo, Komuna e Parisit.

Lexo